Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Εξατομίκευση - Σχετικά

Σχετικά με μας ...

Εξατομίκευση - Σχετικά

Σχετικά με μας...

Η “Εξατομίκευση” παρέχει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας (δια ζώσης και OnLine), θεραπεία τραύματος, συμβουλευτική, (ατόμων, ζεύγους, συμβουλευτική γονέων κ.α.). Καθώς και ομαδική ή ατομική δραματοθεραπεία, υποστήριξη αθλητών, κλπ.

Επίσης παρέχεται δια ζώσης και διαδικτυακή Εκπαίδευση στον Τομέα της Ψυχικής Υγείας όπως:
Εκπαίδευση στην Ψυχοθεραπεία, την Δραματοθεραπεία, την Χοροθεραπεία, την Μουσκοθεραπεία, την Εικαστική Ψυχοθεραπεία και την Υποστήριξη Αθλητών και Αθλητικών Ομάδων και ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Η “Εξατομίκευση” ιδρύθηκε στην Θεσσαλονίκη με σκοπό να παρέχει επαγγελματικές, εξειδικευμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Όπως:  Ψυχοθεραπεία, Δραματοθεραπεία,  Ψυχολογική υποστήριξη και Συμβουλευτική και Εκπαίδευση στους παραπάνω τομείς Ψυχικής Υγείας.

Σκοπός μας η ουσιαστική βοήθεια σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της καθημερινής ζωής. Όπως είναι η κατάθλιψη, το άγχος, οι φοβίες, ο θυμός, οι εξερτήσεις και η δυναμική των σχέσεων.

Ο κόσμος αλλάζει γρήγορα και δυναμικά και ως άνθρωποι δυσκολευόμαστε με την αλλαγή και την προσαρμογή στις νέες συνθήκες. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία αύξηση των ανθρώπων που αναζητούν βοήθεια μέσω θεραπείας ή συμβουλευτικής. Η αναζήτηση βοήθειας δεν πρέπει να αποτελεί πλέον ταμπού. Κανείς δεν φταίει για αυτά που νιώθει αλλά είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι για να βελτιώσει τη ζωή του.

Το ταξίδι της Ψυχοθεραπείας είναι ένα μεγάλο δώρο που μπορεί να κάνει κάποιος στον εαυτό του. Με συνοδοιπόρο το θεραπευτή του θα χαράξει και θα διασχίσει μια διαδρομή αυτογνωσίας για να φτάσει στο λιμάνι του προορισμού του. Σε μια ζωή που να αξίζει να τη ζει! Ένα ταξίδι προσωπικό και ξεχωριστό για τον καθένα. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και οι δυσκολίες του πηγάζουν από την προσωπική του ιστορία  εκφράζονται με διαφορετικό τρόπο.

Εξατομίκευση - Σχετικά

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Ποιοι είμαστε

Η “ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗ” είναι μια προσπάθεια προσφοράς ατομικής και ομαδικής, Ψυχοθεραπείας, Δραματοθεραπείας, Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης που ιδρύθηκε στην Θεσσαλονίκη από τους :

Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Η Κατερίνα Γαστεράτου είναι  Ψυχολόγος (MA) – Ψυχοθεραπεύτρια με ειδίκευση στην Δραματοθεραπεία και στην Ειδική Αγωγή

Εξατομίκευση - Σχετικά

Τι προσφέρουμε

Εξατομικευμένες Υπηρεσίες 

Ατομική και Ομαδική Ψυχοθεραπεία – Δραματοθεραπεία – Συμβουλευτική

Αντιμετώπιση Σχημάτων, Νευρώσεων, Διαταραχών Προσωπικότητας και Συμπεριφοράς, Αυτοβελτίωση, Αυτογνωσία, εξατομήκευση, και αυτοεξέλιξη, καθώς και αντιμετόπιση θεμάτων για άτομα με ειδικές ανάγκες, Μέσω δια ζώσης ή διαδικτυακών ατομικών ή ομαδικών συνεδριών

Ψυχική Υγεία - 3

Ψυχική Υγεία

Όλοι, λίγο πολύ, κουβαλάμε μέσα μας ένα προσωπικό θέμα -συνήθως άλυτο. Ένα επαναλαμβανόμενο άγχος, μια φοβία, ένα θυμό, έναν πόνο, ένα πρόβλημα, που θα θέλαμε κάπου να εξωτερικεύσουμε.

Κοινωνικό άγχος

το άγχος (συναισθηματική δυσφορία, φόβος) έχει να κάνει με κοινωνικές περιστάσεις, την αλληλεπίδραση με άλλους και με την αξιολόγηση ή κοντινή παρατήρηση απ' αυτούς

Διαχείριση Stress

Η διαχείριση του άγχους είναι μια ικανότητα που μπορείτε να καλλιεργήσετε. Όταν αναγνωρίσετε ότι δεν ευθύνεστε για το άγχος που νιώθετε, τότε θα νιώθετε περισσότερο δυνατοί.

Κατάθλιψη

Η κατάθλιψη δεν βιώνεται με τον ίδιο τρόπο από όλους. Συνήθως όταν κάποιος έχει κατάθλιψη περιγράφει τον εαυτό του ως λυπημένο, απεγνωσμένο, αποθαρρυμένο και απογοητευμένο.

Ειδικές Ανάγκες

Τα προβληματα που βιώνουν οικογένειες και άτομα με ειδικές ανάγκες, δεν βιώνονται με τον ίδιο τρόπο από όλους. Θλίψη, φόβος, θυμός, αγάπη, χαρά, έκπληξη - συνοδεύοντας τους θεραπευόμενους μας στο δρόμο μέσα από τα συναισθήματα τους.

Στήριξη Αθλητών

Η σωστή, επαρκής, εξιδεικευμένη και συνεχής Υποστήριξη Αθλητών και Αθλητικών Ομάδων, αποτελεί το κλειδί για την αύξηση των επιδόσεων τόσο για μια επιτυχημένη Αθλητική καριέρα, όσο και για μια επιτυχημένη προσωπικότητα.

Ψυχολογική Στήριξη

Κανείς δεν φταίει γι'αυτά που νιώθει αλλά είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι για να βελτιώσει τη ζωή του. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και οι δυσκολίες του πηγάζουν απ'την προσωπική του ιστορία και εκφράζονται με διαφορετικό τρόπο

Ψυχοθεραπεία

Σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι στρέφονται σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας, όπως η ψυχοθεραπεία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της καθημερινής ζωής όπως η κατάθλιψη, το άγχος και η δυναμική των σχέσεων.

Δραματοθεραπεία

Η Δραματοθεραπεία αποτελεί μια σύγχρονη ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που συνδικάζει Ψυχοθεραπευτικές πρακτικές με τα εργαλεία του θεάτρου και του δράματος για να βοηθήσει σκόπιμα τους ανθρώπους να εκφραστούν.

Σχέσεις

Τα περισσότερα προβλήματα που μας απασχολούν, τελικά ανάγονται σε προβλήματα σχέσεων. Είτε διαπροσωπικών ή οικογενειακών, είτε της σχέσης με τον εαυτό μας.

Δράσεις

Δράσεις, Σεμινάρια, webinars και Εκδηλώσεις σχετικά με την ανάπτυξη, την ευεξία, την ποιότητα ζωής, τη Ψυχοθεραπεία και την καλή Ψυχική Υγεία των συμμετεχόντων.

Εκπαίδευση

Η σωστή, επαρκής, εξιδεικευμένη και δια βίου συνεχής Εκπαίδευση του σωστού Ψυχοθεραπευτή, αποτελεί κλειδί επιλογής μιας επιτυχημένης Ψυχοθεραπείας.

Εξατομίκευση - Σχετικά

ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ

Οι ικανότητές μας

Η “ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗ” είναι ένα εξειδικευμένο Κέντρο Ψυχικής Υγείας, που παρέχει εξειδικευμένες επαγγελματικές και καινοτόμες Υπηρεσίες Ψυχολογικής Υποστήριξης, Ψυχοθεραπείας και Δραματοθεραπείας με εξειδικευμένους, έμπειρους και άρτια καταρτισμένους Επαγγελματίες  στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, της Ψυχοθεραπείας και της Ψυχολογικής Υποστήριξης και Συμβουλευτικής.

Επαγγελματικές Ψυχολογικές Υπηρεσίες
Εξατομικευμένες καινοτόμες θεραπείες
Εξειδίκευση, Γνώση, Εμπειρία

Εξατομίκευση - Σχετικά

Η δικές μας Προσεγγίσεις

Προσφορά Υπηρεσιών στον Τομέα της Ψυχικής Υγείας. Ατομικές και ομαδικές, Ψυχοθεραπείες, Δραματοθεραπείες, Συμβουλευτική και Ψυχολογική Υποστήριξηκαι Εκπαίδευση  με βάση τις παρακάτω Ψυχοθεραπευτικές Προσεγγίσεις…

Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας αρχική
Γιουνγκιανή – Αναλυτική Ψυχοθεραπευτική προσέγγιση με βάση την Αναλυτική θεωρεία του Carl Jung

Αυτός ο τύπος ψυχοθεραπείας δουλεύει με το ασυνείδητο. Ο ψυχοθεραπευτής και ο θεραπευόμενος δουλεύουν μαζί για να διευρύνουν την συνειδητότητα προς την ψυχολογική ισορροπία, την αρμονία και την ολότητα. Η ανάλυση αυτή εξετάζει τα βαθύτερα κίνητρα στην ψυχή του θεραπευόμενου, τις σκέψεις και τις πράξεις που είναι πέρα από τη συνειδητότητα. Αυτές δηλαδή για τις οποίες δεν έχουμε επίγνωση. Ο ψυχοθεραπευτής στοχεύει στην επίτευξη βαθύτερων και μακροχρόνιων αλλαγών στην προσωπικότητα. Βασίζεται στις θεωρίες του Carl Jung και στοχεύει στην ισορροπία μεταξύ συνειδητών και ασυνείδητων σκέψεων για την δημιουργία νέων αξιών και πεποιθήσεων ώστε να ανακουφίσει τον ψυχολογικό πόνο.

Ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που ανήκει στην κατηγορία των θεραπειών μέσα των Τεχνών

Η ψυχοθεραπευτική προσέγγιση μέσα των Τεχνών, είναι μια σύγχρονη ψυχοθεραπευτική προσέγγιση. Αυτός ο συγκεκριμένος τύπος ψυχοθεραπείας χρησιμοποιεί ένα συνδιασμό διάφορων ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων και ψυχολογίας, όπως π.χ. την Αναλυτική/Αρχετυπική Ψυχολογική προσέγγιση του Carl Jung, με τεχνικές των Τεχνών, όπως το παιχνίδι ρόλων, τα θεατρικά παιχνίδια, τη μίμηση, την υποκριτική, το κουκλοθέατρο, την ορθοφωνία, τη μυθοπλασία, την αφήγηση και άλλες τεχνικές που καλλιεργούν την δημιουργικότητα, την φαντασία, την μάθηση και την προσωπική εξέλιξη. Μπορεί να εφαρμοστεί σε άτομα ή ομάδες με κοινωνικά προβλήματα καθώς η ψυχοθεραπεία μέσω Τέχνης ενισχύει την αυτοπεποίθηση, την έκφραση, τα συναισθήματα για τον εαυτό μας και τους άλλους.

Συμβουλευτική

Αυτοβελτίωση - Προσωπική ανάπτυξη - Συμβουλευτική Τέχνης

Η Συμβουλευτική Ψυχολογία είναι ο κλάδος της ψυχολογίας που ασχολείται με την προώθηση ή αποκατάσταση της ψυχικής υγείας του ανθρώπου (ή της ομάδας ανθρώπων), η οποία έχει διαταραχθεί από ποικίλες περιβαλλοντικές επιδράσεις ή από εσωτερικές συγκρούσεις. Βοηθά το συμβουλευόμενο να βελτιώσει την προσωπική του κατάσταση, να ανακουφιστεί από τη λύπη και τη στενοχώρια, να επιλύσει τις κρίσιμες καταστάσεις που αντιμετωπίζει. Υποστηρίζει τη ψυχολογική ανάπτυξη και εξέλιξη του συμβουλευόμενου, βοηθώντας τον να κάνει καλύτερη χρήση των αποθεμάτων και ικανοτήτων που διαθέτει.
Απότερος στόχος είναι η προαγωγή της ψυχικής του υγείας και η εξέλιξή του τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Ψυχοθεραπευτικές Προσεγγίσεις μέσω των Τεχνών

Δραματοθεραπεία

Θεραπευτική προσέγγιση μέσω του θεάτρου & του Δράματος
Δραματοθεραπεία στην Θεσσαλονίκη

Η Δραματοθεραπεία ως ψυχοθεραπευτική προσέγγιση ανήκει στην κατηγορία των θεραπειών μέσα από την Τέχνη. Αυτός ο συγκεκριμένος τύπος ψυχοθεραπείας χρησιμοποιεί θεατρικές τεχνικές όπως το παιχνίδι ρόλων, τα θεατρικά παιχνίδια, η μίμηση, το κουκλοθέατρο, η ορθοφωνία, η μυθοπλασία, η αφήγηση και άλλες τεχνικές που καλλιεργούν την δημιουργικότητα, την φαντασία, την μάθηση και την προσωπική εξέλιξη. Μπορεί να εφαρμοστεί σε άτομα ή ομάδες με κοινωνικά προβλήματα καθώς η ψυχοθεραπεία με δράμα ενισχύει την αυτοπεποίθηση, την έκφραση, τα συναισθήματα για τον εαυτό μας και τους άλλους.

Η Δραματοθεραπεία αποτελεί μια σύγχρονη ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που συνδικάζει Ψυχοθεραπευτικές πρακτικές με τα εργαλεία του θεάτρου και του δράματος για να βοηθήσει σκόπιμα τους ανθρώπους να εκφραστούν.

Χοροθεραπεία

Ψυχοθεραπευτική προσέγγιση μέσω του Χορού & της κίνησης

Η Χοροθεραπεία είναι μια θεραπεία οικεία στους ανθρώπους, μέσα από τη μνήμη του συλλογικού παρελθόντος. καθώς από την προϊστορική εποχή μέχρι σήμερα ο άνθρωπος χρησιμοποιεί τον χορό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.
Χοροθεραπεία είναι η ψυχοθεραπευτική χρήση της κίνησης και του χορού, μέσα από την οποία το άτομο συμμετέχει δημιουργικά σε μια διαδικασία που προωθεί τη γνωστική, συναισθηματική, σωματική και κοινωνική του ολοκλήρωση
Σμφωνα με τις αρχές της Χοροθεραπείας, το σώμα καθρεφτίζει την προσωπική ιστορία του κάθε ατόμου. Την προσωπικότητα και τη συναισθηματική του κατάσταση. Συνεπώς, κάθε μας κίνηση εκφράζει, όχι μόνο τις εγγεγραμμένες ατομικές και συλλογικές μνήμες και εμπειρίες, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούμε σε αυτές. Τα βασικά εργαλεία της Χοροθεραπείας είναι το σώμα και η κίνηση, που χρησιμοποιείται ως μέσο αλλαγής. Καλλιεργώντας τη συνειδητότητα του σώματος και διευρύνοντας το κινητικό λεξιλόγιο, μπορούμε να παράγουμε αυθόρμητη και ελεύθερη κίνηση. Κίνηση η οποία μας οδηγεί στο ασυνείδητο για να ανασύρουμε μνήμες και συναισθήματα. Η κίνηση στη διάρκεια του χρόνου παίρνει σχήμα και νόημα, ρίχνοντας φως σε αυτές τις μνήμες και τα συναισθήματα που βγαίνουν στην επιφάνεια.

 Στη θεραπευτική αυτή προσέγγιση βασικοί θεραπευτικοί παράγοντες είναι η θεραπευτική σχέση και η κίνηση, σε συνεχή διαλεκτική μεταξύ τους.

Μουσικοθεραπεία

Ψυχοθεραπευτική προσέγγιση μέσω της Μουσικής & του Ήχου

Η χρήση της μουσικής για θεραπευτικούς σκοπούς ( Μουσικοθεραπεία ), λάμβανε χώρα ήδη από την αρχαιότητα και δεν αποτελεί καινούρια ιδέα. Παρ’ όλα αυτά, λόγω κοινωνικών και πολιτικών συνθηκών παραμελήθηκε για ένα διάστημα άνω των δεκαπέντε αιώνων. Η θεραπευτική χρήση της μουσικής επανήλθε στο προσκήνιο όχι νωρίτερα από τον 20ό αιώνα μ.Χ. όπου πλέον συστηματοποιήθηκε και συστάθηκε μία νέα επιστήμη αυτή της μουσικοθεραπείας.

Σύμφωνα με έρευνες, έχει βρεθεί ότι η μουσική επιδρά στην ψυχή (προκαλεί συναισθήματα), στο σώμα (προκαλεί κίνηση αλλά και αλλαγή των σωματικών λειτουργιών όπως πίεση, αναπνοή, καρδιακοί παλμοί) και ερεθίζει την εγκεφαλική λειτουργία.

Εικαστική ΨυχοΘεραπεία

Ψυχοθεραπευτική προσέγγιση μέσω των Εικαστικών Τεχνών
Εικαστική ψυχοθεραπεία

Η Εικαστική Ψυχοθεραπεία ανήκει στα επαγγέλματα ψυχικής υγείας. Είναι μια ολοκληρωμένη, σύγχρονη ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, που κατατάσσεται στις εκφραστικές θεραπείες. Συνδυάζει την γνώση και την κατανόηση της ανθρώπινης ανάπτυξης, την γνώση ψυχολογικών θεωριών, την εικαστική γλώσσα (λεξιλόγιο της τέχνης) και τα υλικά της, καθώς και την δημιουργική  διεργασία.

Μέσω της πολυεπίπεδης και μοναδικής της προσέγγισης παρέχει ένα δυνατό θεραπευτικό μείγμα, με σκοπό να βοηθήσει τους θεραπευόμενους στην βελτίωση της ψυχικής τους υγείας, στην ανάπτυξη των γνωστικών τους λειτουργιών και ικανοτήτων. Οι Εικαστικοί Ψυχοθεραπευτές χρησιμοποιούν τα μέσα των εικαστικών τεχνών (ιδιότητες και υλικά) καθώς και την λεκτική επεξεργασία των εικόνων/ή των αντικειμένων των θεραπευόμενων τους, ούτως ώστε να τους βοηθήσουν να επιλύσουν εσωτερικές συγκρούσεις, να αναπτύξουν διαπροσωπικές δεξιότητες, να μάθουν να διαχειρίζονται ικανοποιητικά την συμπεριφορά τους, να μειώσουν το άγχος τους, να αυξήσουν την αυτοεκτίμηση και την αυτογνωσία τους και τέλος να επιτύχουν την ενόραση.

Κλείστε ένα Ραντεβού

Kλείστε ένα ραντεβού μαζί μας, για να σας συμβουλέψουμε υπεύθυνα, επαγγελματικά και με την επιστημονική μας επάρκεια, σχετικά με τα θέματα που σας απασχολούν και τους καλύτερους τρόπους αντιμετόπισής τους, για ένα καλύτερο μέλλον στη ζωή σας.