Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ατομική Ψυχοθεραπεία

“Ένα ταξίδι χιλιάδων χιλιομέτρων… αρχίζει με ένα βήμα.”
– Λάο Τσε –

Τι είναι η Ατομική Ψυχοθεραπεία

Η ψυχοθεραπεία είναι μια στενή σχέση εμπιστοσύνης και ψυχικού ανοίγματος απο έναν θεραπευόμενο προς έναν έμπειρο ψυχοθεραπευτή με σκοπό την σε βάθος αυτογνωσία του πρώτου, την κατανόηση και απάλειψη των ψυχοσωματικών του συμπτωμάτων και την αναβάθμιση της εσωτερικής του ζωής και καθημερινοτητας, μέσα από την αύξηση των βαθμών της ψυχικής και υπαρξιακής του ελευθερίας.

Η ατομική ψυχοθεραπεία καθορίζεται από το δυαδικό πλαίσιο ψυχοθεραπευτή-θεραπευόμενου.

Η ατομική συνεδρία με ψυχολόγο είναι η πρώτη αναζήτηση που κάνει κανείς, όταν αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής φύσης.

Η πορεία της θεραπείας περιλαμβάνει από την αρχή μέχρι και την ολοκλήρωση της τη δυαδική σχέση με τον ψυχοθεραπευτή (εξατομικευμένη συνεδρία), χαρακτηριστικά της οποίας είναι η εμπιστοσύνη, η αποδοχή, η κατανόηση και το ασφαλές πλαίσιο. Στην εναρκτήρια συνεδρία ο ψυχοθεραπευτής θα ακούσει προσεκτικά, θα σχηματίσει μια πρώτη εικόνα για το τι συμβαίνει και στη συνέχεια θα το συζητήσει με τον πελάτη του. Μαζί θα θέσουν τους θεραπευτικούς στόχους για τη συνέχιση της θεραπείας.

 

ψυχοθεραπεία ενηλίκων 2
ψυχοθεραπεία ενηλίκων 1

Ποιοί αναζητούν ατομική ψυχοθεραπεία;

Οι άνθρωποι που αναζητούν ψυχοθεραπεία συνήθως έχουν μπλοκαριστεί σε συγκεχυμένα και έντονα συναισθήματα και αδυνατούν να βγουν από φαύλους κύκλους αρνητικών σκέψεων. Συνέπεια αυτού είναι να βιώνουν μια σειρά από συμπτώματα (κρίσεις πανικού, γενικευμένο διάχυτο άγχος στην καθημερινότητα, διαταραχή ύπνου, διαταραχή στη διατροφή, φοβίες) που επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητα τους. Επιπλέον διαταράσσονται οι σχέσεις τους με το οικογενειακό, φιλικό, εργασιακό περιβάλλον.

Άλλη συχνή συμπτωματολογία που καταδεικνύει την ανάγκη ψυχοθεραπευτικής παρέμβασης είναι αυτή της κατάθλιψης, η οποία συχνά συνοδεύεται και από ψυχοφαρμακευτική αγωγή, αν και όχι πάντα και όχι σε όλες τις περιπτώσεις. Τέτοιου είδους συμπτώματα μπορεί να είναι η απόσυρση, η έλλειψη διάθεσης, η αδυναμία ανταπόκρισης στις καθημερινές υποχρεώσεις, η αποφυγή κοινωνικών επαφών, η απομόνωση.

Η αναζήτηση ψυχολόγου μπορεί να είναι απαραίτητη και σε συγκεκριμένες κρίσεις ζωής που περνάει το άτομο, όπως απειλητική για τη ζωή ασθένεια, θάνατος, κρίση στη συντροφική σχέση/χωρισμός, ανεργία, αποχωρισμός από τα ενήλικα παιδιά, μετανάστευση.

Σε ποιούς απευθύνεται η ατομική ψυχοθεραπεία

Η ατομική ψυχοθεραπεία απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες που μπορούν να αξιοποιήσουν αυτογνωστικά μια βαθιά αποκαλυπτική σχέση μοιράσματος και ψυχικής κατάθεσης. Σε ανθρώπους που βασανίζονται από ψυχοσωματικά και αυτοάνοσα προβλήματα, από άγχος, κατάθλιψη, φοβίες, πανικό και θέλουν να δουν τι κρύβεται στο βάθος της ψυχής τους, πίσω απο τον πόνο, τα υπαρξιακά τους αδιέξοδα και τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες τους. Σε ανθρώπους που, μολονότι ίσως να φοβούνται την εγγύτητα των διαπροσωπικών σχέσεων, επιθυμούν και τολμούν να εκθέσουν τα προβλήματα και τα όνειρά τους μέσα στον δημιουργικό διάλογο με τον θεραπευτή τους. Για να μάθουν να χαίρονται την ζωή, να ονειρεύονται και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Στόχοι της ατομικής ψυχοθεραπείας μπορεί να είναι:

 • ο απεγκλωβισμός από τα αρνητικά συμπτώματα.
 • η εναρμόνιση του εσωτερικού κόσμου του θεραπευόμενου με τον εξωτερικό.
 • η απόκτηση μιας νέας οπτικής σε συμπεριφορές, πεποιθήσεις, συναισθήματα.
 • η εκμάθηση νέων πιο λειτουργικών μοντέλων συμπεριφοράς.
 • η σύναψη επιθυμητών και ισορροπημένων σχέσεων με τους άλλους.

Ποιά είναι τα οφέλη της ατομικής ψυχοθεραπείας

 • Θεραπεία ψυχικών και σωματικών παθήσεων/ συμπτωμάτων.
 • Καλύτερη διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων (συζυγικές, συντροφικές, γονεϊκές).
 • Αναβάθμιση ποιότητας ζωής.
 • Θεραπεία του άγχους, κρίσεων πανικού και κατάθλιψης.
 • Ανακούφιση του πόνου και της μοναξιάς.
 • Περισσότερους βαθμούς υπαρξιακής ελευθερίας.
 • Ανακάλυψη και ενεργοποίηση κρυμμένων δυνατοτήτων & ταλέντων.

Γιατί να επιλέξετε εμας για ατομική ψυχοθεραπεία

 • Γιατί το Κέντρο μας διαθέτει βαθιά ενσυναισθητικούς ψυχοθεραπευτές, πάρα πολύ έμπειρους και πολύ “δουλεμένους” με τον εαυτό τους.
 • Ασκούν το επάγγελμα του ψυχολόγου – ψυχοθεραπευτή για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Είναι εισηγητές Σεμιναρίων σε πολλούς δημόσιους, ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς & φορείς ψυχικής υγείας.
 • Εργάζονται ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες, ατομικά και ομαδικά, χρησιμοποιώντας τις μεθοδολογίες της αναλυτικής, της  συστημικής και της υπαρξιακής ψυχοθεραπείας,
 • Το Κέντρο μας προσφέρει συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας μέσω zoom, skype, σε ανθρώπους που ζουν μακριά από την Θεσσαλονίκη, σε χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας.

 

Επικοινωνήστε στο mail μας (exatomikeusitherapy@gmail.com)
για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ψυχική Υγεία - 3
Κατερίνα Γαστεράτου
Ψυχολόγος (ΜΑ) - Ψυχοθεραπεύτρια

Κλείστε ένα Ραντεβού

Προγραμματίστε ένα Ραντεβού. Επιλέξτε Ημερομηνία και ώρα που σας εξυπηρετεί καλύτερα. Δώστε τα σωστά σοιχεία στην φόρμα και θα σας ειδοποιήσουμε άμεσα για επιβεβαίωση και επικύρωση του ραντεβού σας.

Κλείστε ένα Ραντεβού

Προγραμματίστε ένα Ραντεβού. Επιλέξτε Ημερομηνία και ώρα που σας εξυπηρετεί καλύτερα. Δώστε τα σωστά σοιχεία στην φόρμα και θα σας ειδοποιήσουμε άμεσα για επιβεβαίωση και επικύρωση του ραντεβού σας.
Πατήστε οπουδήποτε στην εικόνα...