Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Κατερίνα Γαστεράτου

Ψυχολόγος (ΜΑ) - Δραματοθεραπεύτρια
Κατερίνα Γαστεράτου

Αρθρογραφία και Δημοσιεύσεις

Πέρα από τα επαγγελματικά της ενδιαφέροντα, η Κατερίνα Γαστεράτου ασχολείται ερασιτεχνικά με την αρθρογραφία στο διμηνιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Banal ένα περιοδικό για την λογοτεχνία, την κοινωνία και την τέχνη. Λατρεύει την κλασσική λογοτεχνία, τις δύσκολες μεταφράσεις και την ποίηση. Ασχολείται με την γυμναστική και δεν έχει καλύτερο από μία εκδρομή σε βουνό.

exatomikeusitherapy@gmail.com

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Δείτε Περισσότερα..

Βιογραφικό

Σπουδές και εξειδίκευση

Η Κατερίνα Γαστεράτου είναι Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια με ειδίκευση στην Δραματοθεραπεία για παιδιά και ενήλικες, στα άτομα με ειδικές ανάγκες και στην υποστήριξη αθλητών και ομάδων.

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μετεκπαιδεύτικε στην Δραματοθεραπεία στο Ινστιτούτο Θεραπείας και Εκπαίδευσης μέσω των τεχνών – “ΕΠΕΙΝΙΟ” και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ειδική Αγωγή – Εκπαίδευση και Αποκατάσταση στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Υπήρξε Υπότροφος στο University of Minnesota (USA)

Επίσης έχει φοιτήσει στο Μεταφραστικό τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου και ομιλεί 3 γλώσσες (Αγγλικά, Ισπανικά, Γερμανικά) 

Το ενδιαφέρον της Κατερίνας για το αντιψυχιατρικό κίνημα και τις θεραπευτικές προσεγγίσεις που υποστηρίζουν άτομα και οικογένειες, με μέλη τους σε περιόδους κρίσεων, την οδήγησαν να παρακολουθήσει την διετή εκπαίδευση και να κάνει πρακτική άσκηση στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Συνοδεία στην Κρίση”, στο “Παρατηρητήριο των Δικαιωμάτων για την Ψυχική Υγεία”. Είναι εκπαιδευμένη και εν ενεργεία συνοδός ατόμων σε έντονες ψυχοκοινωνικές κρίσεις.

 

Κατά την διάρκεια των σπουδών της έχει ολοκληρώσει την πρακτική της άσκηση στην Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου “Ελπίδα” και στο Πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης σε παιδιά με αυτισμό, στην “Μέριμνα”, Θεσσαλονίκης. Στα πλαίσια των μεταπτυχιακών της σπουδών ολοκλήρωσε πρακτική άσκηση στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, για εφήβους και νέους με Ειδικές Ανάγκες, όπου ασχολήθηκε εξατομικευμένα με παρεμβάσεις σε μαθητές, κάνοντας συνεδρίες δραματοθεραπείας και υποστηρίζοντας οικογένειες συμβουλευτικά. Πρακτική άσκηση πραγματοποίησε και σε παραρτήματα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως το Θέτις-Κέντρο Παιδιού Εφήβου και Οικογένειας  στην Θεσσαλονίκη, κάνοντας ομαδικές συνεδρίες σε παιδιά και εφήβους αλλά και στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση για Γυναίκες Ίριδα, πραγματοποιώντας συνεδρίες ψυχοθεραπείας σε ατομικό και ομαδικό πλαίσιο.

Από τότε, υποστηρίζει ατομικά θεραπευόμενους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Διατηρεί επίσης συνεργασίες με ιδιωτικά θεραπευτήρια στην Θεσσαλονίκη, παρέχοντας υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης, ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικές σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες.

Σεμινάρια - Συνέδρια

Play, Perform, Learn and Grow (PPLG) conference – Creating Belonging in Time of Pandemic (2020)

Εισαγωγή στο πεδίο των Εξαρτήσεων – Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας (ΠΠΑ) – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 2019 (30 ώρες)

DAAD Freier Universität Berlin – Digital Media and Clinical Psychology Seminar, Berlin, Germany

Ενδιαφέροντα - Ενασχολίσεις

Η Κατερίνα Γαστεράτου υπήρξε πρωταθλήτρια στίβου για μία δεκαετία και έχει κερδίσει το Βαλκονικό Πρωτάθλημα Στίβου στο άλμα εις ύψος. Η επαγγελματική της ενασχόληση με τον πρωταθλητισμό και οι γνώσεις που απέκτησε μέσα από τις σπουδές της στην Ψυχολογία και την Δραματοθεραπεία, την ώθησαν να σχεδιάσει ένα πρότυπο πρόγραμμα υποστήριξης και ανάπτυξη για αθλητές και αθλητικές ομάδες.

Facebook
instagram
LinkedIn
Email

 

Επίσημα Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπεύτρια. Ανεπίσημα, μάλλον πιο αληθινά, πατάω στη γη και κοιτάω μόνιμα τα άστρα, διαβάζω τα πάντα, σε πολλές γλώσσες, και δημιουργώ τον δικό μου τρόπο επικοινωνίας με τους ανθρώπους. Ξανά και ξανά, χτίζοντας, γκρεμίζοντας, και φτου από την αρχή, μέχρι να βρεθεί το νήμα. Το νήμα, που μας συνδέει όλους και μας κάνει κατανοητούς και δημιουργούς της ζωής που θέλουμε να ζήσουμε. Έτσι, κάνω και τη δουλειά μου, ως κομμάτι της δικής μου εμπλοκής με τη ζωή και την εξέλιξη. Όνειρό μου, να μιλάνε και να σκέφτονται οι άνθρωποι πηγαία, ποιητικά, συντονισμένα και μαζί. Συντροφικά, όχι ουτοπικά.