- Εγγυημένη Εμπιστευτικότητα
- Εμπειρία, Εδειδίκευση και Γνώση
- Καινοτόμες Μέθοδοι Ψυχοθεραπείας
- Εξατομικευμένες Υπηρεσίες
- Ασφάλεια και οικειότητα
- Αποτελεσματικότητα
- Διαδικτυακές συνεδρείες Ψυχοθεραπείας
- Προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας
Υπηρεσίες - Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ
Με την νοηματοδότηση της προσωπική μας ιστορίας και των εμπειριών η θλίψη και το άγχος δίνει χώρο στην συμπόνια, την συγκίνηση, την εξέλιξη και την δημιουργικότητα.
Μπορούμε μαζί να βρούμε τους τρόπους που θα σε βοηθήσουν να βιώσεις το πρόβλημα που σε απασχολεί, με σεβασμό στα συναισθήματα σου και τις αξίες σου, αλλά χωρίς αυτό να σε ρουφά και να σε ακινητοποιεί από τα άλλα σημαντικά της ζωής σου.
Μπορούμε να σε βοηθήσουμε να νοιώσεις ασφαλής και να βρεις την αιτία και τους τρόπους να ελέγχεις το άγχος, τους φόβους, τον θυμό και τα προβλήματά σου, ώστε κάποια στιγμή να τα αποβάλεις από την ζωή σου.
Σημαντικό για μας είναι το να νιώσεις ασφαλής και καλύτερα. Η καλλιέργεια της αυτοεξέλιξης, της αυτοφροντίδας, της αυτοβελτίωσης και της συμπόνιας προς τον εαυτό σου και τους άλλους, αποτελούν στόχο και σκοπό της “Ε ξ α τ ο μ ι κ ε υ σ η ς”.
Οι Υπηρεσίες μας
Αντιμετόπιση Σχημάτων, Νευρώσεων, Διαταραχών Προσωπικότητας και Συμπεριφοράς, Αυτοβελτίωση, Αυτογνωσία, εξατομήκευση, και αυτοεξέλιξη
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Η θεραπευτική διαδικασία αφορά την επαφή δύο ανθρώπων που σταδιακά χτίζουν μια σχέση εμπιστοσύνης ώστε να βοηθηθεί ο πελάτης να δει από διαφορετική οπτική τα θέματα που τον απασχολούν. Παρόλα τα στερεότυπα που επικρατούν και την παραπληροφόρηση είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ότι η θεραπευτική διαδικασία είναι μια διαδικασία οριοθετημένη με σεβασμό προς τον πελάτη. Τον βοηθά να κάνει τις αλλαγές που ο ίδιος έχει επιλέξει και ο θεραπευτής δεν έχει καμία γνώμη πάνω στα ζητούμενα του πελάτη του. Τον υποστηρίζει στη διαδικασία της αυτογνωσίας.
Η θεραπευτική διαδικασία αφορά την επαφή δύο ανθρώπων που σταδιακά χτίζουν μια σχέση εμπιστοσύνης ώστε να βοηθηθεί ο πελάτης να δει από διαφορετική οπτική τα θέματα που τον απασχολούν. Παρόλα τα στερεότυπα που επικρατούν και την παραπληροφόρηση είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ότι η θεραπευτική διαδικασία είναι μια διαδικασία οριοθετημένη με σεβασμό προς τον πελάτη. Τον βοηθά να κάνει τις αλλαγές που ο ίδιος έχει επιλέξει και ο θεραπευτής δεν έχει καμία γνώμη πάνω στα ζητούμενα του πελάτη του. Τον υποστηρίζει στη διαδικασία της αυτογνωσίας.
Ίσως είναι πιο δύσκολο να πάμε στον ψυχολόγο από ότι το να πάμε στον γιατρό. Είναι άλλωστε πιο εύκολο να παραδεχτούμε ότι το σώμα μας έχει κάποιο πρόβλημα από ότι να παραδεχτούμε ότι έχουμε κάποιο πρόβλημα εμείς. Αν αυτό που ονομάζουμε «εγώ», ο κυβερνήτης του σκάφους (δηλαδή του εαυτού μας) δεν είναι καλά, τότε αυτό είναι σίγουρα τρομακτικό, ενώ αν ασθενεί το σκάφος (δηλαδή το σώμα μας) τότε ίσως είναι πιο εύκολο να το αποδεχτούμε. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που οι εμπειρίες μας, ο χαρακτήρας μας και το περιβάλλον μας συνδυάζονται κατά τέτοιον τρόπο που να μας προκαλούν αναστάτωση.
Η ύπαρξη κατάθλιψης, άγχους και των υπολοίπων προβλημάτων ψυχικής υγείας δεν υπονοεί ότι είμαστε «τρελοί» ή «προβληματικοί» αλλά ότι σε κάποιους τομείς της ζωής μας, ο τρόπος που σκεφτόμαστε σε συνδυασμό με τις περιστάσεις της ζωής μας, τόσο της παιδικής-εφηβικής ηλικίας όσο και του παρόντος, μας έχει φέρει σε ένα αδιέξοδο από όπου δεν έχουμε τους κατάλληλους τρόπους να ξεφύγουμε. Η Ψυχοθεραπεία ως σύγχρονο εργαλείο ψυχολογίας, έχει σκοπό της να βοηθήσει το άτομο να βρει νέους τρόπους να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του και όπου μπορεί να τα λύνει. Η σκέψη είναι ένα εργαλείο και πολλές φορές οι συνθήκες της ζωής μας εμποδίζουν από το να το χρησιμοποιήσουμε με τρόπο που να μας επιτρέψει να δούμε καθαρά τα γεγονότα. Οι τεχνικές της Ψυχοθεραπείας βοηθούν τη σκέψη να γίνει πιο ξεκάθαρη και να συμβαδίζει περισσότερο με ό,τι συμβαίνει στην πραγματικότητα και λιγότερο με το τι φοβόμαστε ή ελπίζουμε ότι συμβαίνει.
Η ψυχοθεραπεία όμως δεν είναι μόνο αυτό. Είναι μία σειρά τεχνικών που φοβηθούν τον άνθρωπο να ξεπεράσει τα προβλήματά του, να αποκτήσει αυτογνωσία και να επιτύχει την προσωπική του ανάπτυξη ακόμα και αν δεν αισθάνεται ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο η αν δεν απασχολείται από ένα τυπικό ψυχολογικό πρόβλημα.
Η ψυχοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ένα εύρος καταστάσεων και εμπειριών. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να επωφεληθεί από τα πλεονεκτήματα της ψυχοθεραπείας, και δεν χρειάζεται να φτάνετε στα όρια σας και να εξαντληθείτε ψυχικά και σωματικά, πριν να ζητήσετε υποστήριξη. Όταν οι άνθρωποι φροντίζουν την ψυχική τους υγεία, μπορεί να προλάβουν την εμφάνιση κάποιου μεγαλύτερου προβλήματος. Η ψυχοθεραπεία προσφέρει όχι μόνο ανακούφιση από τα συμπτώματα, αλλά και την ουσιαστική θεραπεία των βαθύτερων αιτιών αυτών και επαναφέρει την ποιότητα στη ζωή σας.
Οι Ατομικές Συνεδρίες διαρκούν από 45 λεπτά έως 1 ώρα.
Οι Ομαδικές Συνεδρίες και οι Συνεδρίες Δραματοθεραπείας διαρκούν 1 ώρα
Ο χρόνος που απαιτείται για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η σοβαρότητα του προβλήματος, η κλινική εικόνα του θεραπευομένου, η συνεργασία και η θέληση για επίλυση του προβλήματος από τον θεραπευόμενο, οι συνθήκες που επικρατούν στον χώρο του θεραπευόμενου κ.α.
Πάντως σε μέσο χρόνο, μια επιτυχημένη Ψυχοθεραπεία θα απαιτήσει 20 έως 30 τουλάχιστον συνεδρίες.
είναι καλό να θυμόμαστε ότι η θεραπευτική διαδικασία βελτιώνει την ποιότητα της ζωή μας, μας επανασυνδέει με τη χαρά και χαρακτηρίζεται από σεβασμό προς τα θέλω και τις επιθυμίες μας.
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ζητούν βοήθεια και επιθυμούν να γνωρίσουν τον εαυτό τους. Αυτή η εμπειρία μπορεί να είναι μια από τις πιο σημαντικές στη ζωή του αφού βοηθά σε πολλά επίπεδα. Ένας άνθρωπος που ακολουθεί το μονοπάτι της αυτογνωσίας, υπερβαίνει τα άγχη και τους φόβους του κάνοντας μια πράξη γενναιότητας. Σίγουρα θα είναι προς όφελος του ίδιου αλλά και των αγαπημένων του να βρει αποδοχή και στήριξη σε αυτή την επιλογή του η οποία μπορεί να φέρει χαρά και ευτυχία όχι μόνο στον ίδιο αλλά και στις σχέσεις του με την προϋπόθεση ότι αυτές οι σχέσεις έχουν σαν βάση τον σεβασμό και την εκτίμηση ανάμεσα στα μέλη της.
Η δραματοθεραπεία ορίζεται ως η βιωματική μέθοδος ψυχοθεραπείας που βοηθά στην κατανόηση και ανακούφιση από κοινωνικά, νοητικά και ψυχολογικά θέματα μέσα από τη θεραπευτική χρήση του συμβολισμού, του Δράματος, του ρόλου και του Μύθου. Η χρήση εκφραστικών σχημάτων, δράσεων και κινήσεων, δημιουργεί την απαραίτητη απόσταση που διευκολύνει τον συμμετέχοντα να εκφράσει όσα δεν μπορεί να πει αλλιώς, να διερευνήσει και να βιώσει εμπειρίες, σχέσεις, συναισθήματα, πλευρές του εαυτού του και να τις μετασχηματίσει.
Η Δραματοθεραπεία βρίσκει εφαρμογή σε ένα ευρύ φάσμα πληθυσμού. Απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών μεμονωμένα αλλά και στα πλαίσια μιας κοινότητας (νοσοκομεία, φυλακές, ψυχιατρικά πλαίσια, σχολεία κ.α.). Εφαρμόζεται ατομικά και ομαδικά και υπηρετεί σκοπούς πρόληψης και θεραπείας
Μπορείτε να ψάξετε να βρείτε έναν ψυχοθεραπευτή κοντά σας. Μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένοι όταν ζητάτε βοήθεια για εσάς ως άτομο, ως ζευγάρι ή ως οικογένεια.
Είναι φανερό από όσα ειπώθηκαν μέχρι τώρα ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις, κάθε μία με το δικό της θεωρητικό ρεπερτόριο, φιλοσοφία και τεχνικές. Συχνά όμως οι υποστηρικτές κάθε μοντέλου επιχειρηματολογούν για την «Ανωτερότητα» της δικής τους προσέγγισης. Οι επιστήμονες για να απαντήσουν στο ερώτημα «ποια θεραπευτική προσέγγιση είναι πιο αποτελεσματική υπό ποιες συνθήκες και για ποιο θεραπευόμενο» στράφηκαν στην έρευνα.
Ήδη από τη δεκαετία του 1990 έχει υπάρξει σαφή συμφωνία μεταξύ των ερευνητών ότι η ψυχοθεραπεία, ως γενική θεραπευτική διαδικασία, είναι αποτελεσματική για πλήθος διαταραχών σε όλο το ηλικιακό φάσμα. Επιπλέον, γνωρίζουμε ότι η ψυχοθεραπεία βοηθάει στη μείωση των συμπτωμάτων πολύ πιο σύντομα από την αυθόρμητη ύφεση, δηλαδή το πέρασμα του χρόνου χωρίς κάποια θεραπεία.
Οι ψυχολόγοι έχουν κάνει συνήθως τετραετείς βασικές σπουδές Ψυχολογίας σε κάποιο πανεπιστήμιο της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, ενώ για να ειδικευτούν σε κάποιο τομέα (όπως στην κλινική ψυχολογία, στην παιδοψυχολογία, τη σχολική ψυχολογία κ.α.) χρειάζεται απαραιτήτως αντίστοιχη μεταπτυχιακή εκπαίδευση.
—————–
Οι ψυχίατροι εκπαιδεύονται σε μια ιατρική σχολή της ημεδαπής ή της αλλοδαπής και μετά ειδικεύονται στην “ψυχιατρική”. Η βασική λοιπόν εκπαίδευση των δύο επαγγελμάτων είναι σαφώς διαφορετική.
Ένα άλλο σημείο απόκλισης μεταξύ των δύο επαγγελμάτων είναι ο τρόπος θεραπείας.
Η ψυχιατρική θεραπεία εστιάζεται περισσότερο στην αξιολόγηση των συμπτωμάτων του ασθενούς, τη διάγνωση και τη θεραπεία, κυρίως μέσω φαρμάκων.
Ο ψυχίατρος έχει την κατάλληλη εκπαίδευση ώστε να συνταγογραφεί φάρμακα, ενώ στοχεύει στη μείωση των συμπτωμάτων του ασθενούς (βιοϊατρικό μοντέλο).
————————–
Ο ψυχολόγος που έχει εξειδικευθεί σε κάποια κλινική ή συμβουλευτική κατεύθυνση, συναντά τον θεραπευόμενό του υπό διαφορετικό πρίσμα. Ενώ μπορεί να έχει μετεκπαιδευτεί και αυτός στη διαγνωστική διαδικασία, η αξιολόγηση γίνεται συχνά μέσα από διάφορα ψυχομετρικά εργαλεία (λ.χ. ερωτηματολόγια).
Η ψυχολογική θεραπεία κατά κανόνα δεν συμπεριλαμβάνει φάρμακα. Ο ψυχολόγος δεν συνταγογραφεί φάρμακα, αλλά προσπαθεί να μειώσει τα συμπτώματα του θεραπευόμενου του με άλλες ψυχολογικές τεχνικές που χρησιμοποιούν κυρίως τη δύναμη του λόγου και του συναισθήματος. Η φιλοσοφία της ψυχολογικής θεραπείας εστιάζεται στο βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο για την υγεία.
Εκτός όμως από τις διαφορές τους τα δύο επαγγέλματα έχουν και πολλές ομοιότητες.
Σε πρώτο πλάνο συγκλίνουν στο γεγονός ότι και ο/η ψυχίατρος και ο/η ψυχολόγος συναντούν στην εργασία τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας.
Επιπλέον, και οι δύο επαγγελματίες μπορούν να εκπαιδευτούν ως ψυχοθεραπευτές μετά το πέρας των βασικών τους σπουδών.
Τόσο ο ψυχολόγος όσο και ο ψυχίατρος, κατόπιν κατάλληλης εκπαίδευσης, έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν με έναν πελάτη ψυχοθεραπευτικά.
Η εκπαίδευση στις περισσότερες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις διαρκεί συνήθως από 4 έως 6 χρόνια και είναι τόσο θεωρητική όσο και βιωματική, ενώ απαιτείται ένα σχετικό πανεπιστημιακό πτυχίο (Πανεπιστημιακός τίτλος Ψυχολογίας ή Ψυχιατρικής).