Σεμινάριο Δραματοθεραπείας-Μέθοδος SESAME: Δημιουργική Έκφραση
H ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΛΗΞΕ
Κέντρο ολιστικής συναισθηματικής ανάπτυξης “Συναισθηματίζειν”
Το Συναισθηματίζειν σε συνεργασία με την Κατερίνα Γαστεράτου διοργανώνει το εργαστήριο για γονείς και παιδιά, με τίτλο: “Μέθοδος SESAME: Δημιουργική Έκφραση”.
Λίγα λόγια για το εργαστήριο:
Μέσα από ομαδικά παιχνίδια, αφήγηση ιστοριών, παιχνίδια ρόλων, μουσική και κίνηση, οι συμμετέχοντες διαθέτουν ένα μεγάλο εύρος εργαλείων για να δουλέψουν δημιουργικά. Ως μία μη κατευθυντική τεχνική, η μέθοδος SESAME είναι αποτελεσματική μέθοδος για να εφαρμοστεί σε ενήλικες και παιδιά, με ποικίλους στόχους, όπως:
• εξερεύνηση συναισθημάτων
• εκτόνωση εντάσεων
• ενίσχυση φαντασίας
• τόνωση αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης
• κατανόηση δυνατοτήτων του σώματος
• ενίσχυση των αισθήσεων
• λειτουργία σε ομαδικό πλαίσιο
Στόχος αυτού του εργαστηρίου είναι να γνωρίσουν γονείς και παιδιά, πως ακόμα και σε δύσκολες στιγμές, με έντονα συναισθήματα και σκέψεις, το παιχνίδι, οι ιστορίες, ο ρυθμός και η κίνηση, θα είναι διαθέσιμα εργαλεία για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους που τους νοιάζονται. Τα παιδιά μας δείχνουν πως αντιλαμβάνονται τον κόσμο και τον εαυτό τους μέσω του παιχνιδιού. Έτσι, τα βιωματικά παιχνίδια θα δώσουν την δυνατότητα στους γονείς να μπουν σε αυτόν το κόσμο και θα έχουν την ευκαιρία να χτίσουν μία κοινή γλώσσα επικοινωνίας με τα παιδιά τους.
Σας περιμένουμε!
Απευθύνεται σε: Γονείς & Παιδιά ηλικίας 5-10 ετών
Ημερομηνία εκδήλωσης: κάθε Δευτέρα 17.00′-18.00′
Open εργαστήριο: Σάββατο 6 Νοεμβρίου στις 11.30′
Τόπος Διεξαγωγής: Κέντρο ολιστικής συναισθηματική ανάπτυξης “Συναισθηματίζειν”
Βίτσι 15Α Συκιές, Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες / Εγγραφές: ☎️ 2311242994
Λίγα λόγια για την Κατερίνα:
Η Κατερίνα Γαστεράτου είναι Ψυχολόγος (ΒΑ) και Δραματοθεραπεύτρια (MA). Με την ολοκλήρωση των βασικών σπουδών στην Ψυχολογία, εκπαιδεύτηκε στο τριετές πρόγραμμα Δραματοθεραπείας από το Ινστιτούτο Θεραπείας και Εκπαίδευσης Μέσω των Τεχνών – ΕΠΙΝΕΙΟ. Εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων, εφήβων και παιδιών, σε ομάδες και ατομικά. Παράλληλα, ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ειδική Αγωγή – Εκπαίδευση και Αποκατάσταση στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Η θεραπευτική της προσέγγιση είναι ανθρωπιστική και συνδέει τις θεωρητικές βάσεις της Ψυχολογίας με την βιωματική εκπαίδευση της θεραπείας μέσω των τεχνών.